On the road to Seward - Reisverslag uit Seward, Verenigde Staten van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu On the road to Seward - Reisverslag uit Seward, Verenigde Staten van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu

On the road to Seward

Door: Ellien

Blijf op de hoogte en volg Leen en Ellien

19 Juni 2014 | Verenigde Staten, Seward

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

Het was weer een korte nacht in Anchorage. De jetlag wil maar niet opschieten. We hoefden niet echt te haasten vanochtend, pas om 10 uur konden we de camper ophalen. Toch hebben we al om 9 uur een taxi laten komen, misschien is de camper eerder klaar dachten we toen nog optimistisch. Even nog geregeld bij de receptie dat we op de terugreis een andere kamer krijgen. Geen probleem, we kregen zomaar een upgrade naar een grote kamer aan de andere kant van het hotel. Geen vette vislucht, geen druk kruispunt, maar die trein zullen we wel horen denk ik. De taxi bracht ons naar Cruise America. Beetje vroeg dus en helaas was de camper nog niet klaar. Er werd nog wat aan gewerkt, ging niet zo lang duren. Aangezien we een Early-bird hebben geboekt was dat erg jammer. Je krijgt dan de camper tussen 9-12 in plaats van 13.00-16.00. In theorie tenminste. De praktijk was anders. Het duurde steeds weer wat langer, hij moest nog schoongemaakt worden. Kon niet lang meer duren toch. Echt wel. Uiteindelijk dus 3 1/2 uur gehangen. Wel hele aardige Engelsen ontmoet, die ons spontaan hun overgebleven boodschappen gaven. Wat lief. Ze hadden overwogen om eerst naar Canada (Banff) te gaan maar gingen uiteindelijk dus dit jaar naar Alaska. Uiteraard hebben wij ze enthousiast gemaakt om toch nog eens naar Banff te gaan. Waarschijnlijk gaan ze dat volgend jaar doen.
Ook nog andere mensen gesproken en allemaal zijn ze dolenthousiast . Iedereen doet hetzelfde rondje: Seward-Homer-Denali. Wij gaan dat ook doen en ook nog naar het berggebied Wrangells, daar gaat zelden iemand naar toe. Wel leuk dat iedereen zo enthousiast is, gaat vast goedkomen met ons

Ons huisje op wielen was dus pas om 12.30 klaar, grrrrrr, maar er zat wel een nieuwe accu in. Het is een bakbeest van 9,5 meter en 2 jaar oud en 100.000 km op de teller. Na een grondige inspectie en wat uitleg mochten we dan toch om 13 uur de sleutels in ontvangst nemen. Pffffff, wat een early-bird is dit. Meteen maar de boodschappen gedaan in een gigantische supermarkt. Wat hebben we hier een hekel aan, je zoekt je te pletter. Het eerste wat we kochten was natuurlijk een koffiezetapparaat voor $15, nog geen 12 Euro. 1 1/2 uur later was de buit binnen en gingen we dan echt op weg. Voor Leen een fluitje van een cent, alsof hij al jaren camperrijdt. We besloten om naar Seward te rijden. Slechts 250 km. Een plaatsje aan zee omringd door bergen. De weg ernaartoe is erg scenic, veel bergen dus. Even gestopt bij Turnagain Arm. Hier komen regelmatig Beluga's (witte walvissen) langszwemmen. Vandaag niet gezien helaas. Om 18.30 kwamen we aan op Campground Stoney Creek in Seward. Deze Campground heb ik thuis al gereserveerd voor volgende week als we hier een bootexcursie hebben. Hoefden we vandaag niet zo lang te zoeken. Er was nog plek voor ons huisje. Alle spullen zijn inmiddels op hun plek en morgen gaan we hier de omgeving eens verkennen. Hopelijk is het dan net zulk mooi weer als vandaag. Af en toe bewolkt maar best veel zon. Het is nu 23 uur en de zon is net ondergegaan, maar het is nog heel erg licht. 21 juni is de langste dag, dan wordt het bijna niet donker. Ik zal proberen om ook nog wat foto's te plaatsen, maar internet is erg traag.

See you

Lieve pap en mam: fijn dat jullie ons weer gevonden hebben ook al heeft het weer de nodige hoofdbrekens gekost. Gelukkig dat pap goed door de APK is gekomen.

• 20 Juni 2014 - 09:12

Bianca :

Hey goedemorgen!

Ff wachten,nog ff wachten, nog ff wachten...... camper!
    Vermoeiend zeg!
    Hopen maar dat het huis op wielen wel bevalt en niet aangevallen word door andere weggebruikers.
    Slaap lekker Xxxx

• 20 Juni 2014 - 09:27

Leen En Ellien Van Der Kooij:

Hey Bianca, de camper bevalt prima en hij is nog heel. Staan nu tussen piromanen. We kunnen er maar niet aan wennen aan die fikkiestokende kampeerders. Gelukkig is het nu (23.45) uitgefikt, ga zo eens wat slapen. Lukt niet zo met de foto's, die komen denk ik morgen xxxx

• 20 Juni 2014 - 13:29

Ferry:

Nou, mooi hoor, jullie zien veel wildlife en prachtige natuur. Lees de belevenissen op m'n iPhone tijdens ontbijt hier in Rio. Met zowel Ned als Alaska 5 uur tijdsverschil, dacht ik. Hopelijk nog heel veel lekker weer daar, zo te lezen gaat dat goed.
    Groeten uit Rio.

• 20 Juni 2014 - 16:58

Sassie:

Hoi lieverdjes

pfffff wat een wachten maaar dan heb je ook wat.
    Geniet ervan.
    ben benieuwd naar de foto's
    dikke kussen en knuffels
    de kooijen uit krimpen

• 22 Juni 2014 - 21:15

Bianca:

geweldig doe foto's!!
    gaaf slapen tussen de boomtoppen!
    de camper is weer groots, wel jammer van de reclame.
    veilige kilometers!! xx

• 23 Juni 2014 - 02:57

Leen En Ellien Van Der Kooij:

Hey Bianca, heb je gezien dat we ook 2 kinderen hebben meegenomen, die kijken naar buiten door het raampje van de deur? Sommige campers hebben een hond ipv kids.