Picknick bij Hogarth Lakes
Door: Ellien
Blijf op de hoogte en volg Leen en Ellien
08 Februari 2019 | Canada, Canmore
Misschien doet de titel bij sommigen van jullie een belletje rinkelen? Hogarth Lakes, dat was toch die niet bedoelde hike die wij al 2 keer eerder maakten terwijl we eigenlijk op zoek waren naar Burstall Flats? Dat klopt. Tijdens eerdere wintervakanties konden we 2 keer niet het juiste beginpunt vinden voor een snowshoetocht naar de Burstall Flats en kwamen we onbedoeld steeds bij de Hogarth Lakes uit. Uiteindelijk wisten we het juiste bordje toen wel te vinden, het is geen snowshoebordje maar het bordje voor de zomerhike wat je dus ook in de winter moet volgen. Haaa, dat staat voor altijd in ons geheugen gegrift en sindsdien lopen we probleemloos naar Burstall Flats. Vandaag was het juist wel de bedoeling om naar Hogarth Lakes te gaan door de weersomstandigheden. Het is wederom koud, ~-25’C als we opstaan en er wordt sneeuw voorspeld gedurende de hele dag, geen grote hoeveelheden maar de lucht is grijs en het waait ook wat. Geen omstandigheden om ver en hoog te wandelen. Na de pauze van gisteren waren we wel weer toe aan wat actie. Klein beetje althans want de batterijen raken aardig leeg na bijna 2 weken leven in de diepvries.
We reden pas rond 9.30 weg en arriveerden een klein uurtje later op de parkeerplaats van Burstall Flats/ Hogarth Lakes. We hadden alle kledingstukken weer uit de kast getrokken en zetten zelfs de neuskapjes op, het was toch wel koud, -21’C, geen zon en gelukkig ook weinig wind. De bergen waren amper te zien door de met sneeuw gevulde lucht. Het bordje voor Hogarth Lakes was snel gevonden en de hele route staat ook aangegeven met snowshoebordjes, maar dat wisten we dus al………. Om het nog een beetje spannend te houden gingen we de route andersom lopen dan de vorige keren. Lijkt het net een nieuwe wandeling, hahaha. De sneeuw was redelijk platgestampt door voorgangers van een paar dagen geleden, je kon hier net echt fout lopen (behalve als je naar Burstall Flats moest, blijft toch leuk om te zeggen!) We liepen stukken door besneeuwde bossen en kwamen bij het eerste Hogarth Lake aan, er zijn er meerdere. Er was ook een mooi picknickplekje waar we meteen gebruik van maakten. 2 omgevallen boomstammen lagen perfect langs het meertje om op te zitten. We spreiden onze foammatjes over de stammetjes en aten onze bammetjes. Beetje warme chocomel erbij en de picknick was een feit. Na de lunch kwamen we nog langs 2 Hogarth Lakes en na amper 2 uurtjes sneeuwstampen waren we alweer bij de auto. Lekker kort, lekker simpel zonder veel hoogteverschil en minder koud dan verwacht. Het was nog steeds maar -21’C hoor, maar we hadden meer wind verwacht en daardoor meer afkoeling. We waren ruim op tijd thuis voor de koffie.
Morgen is helaas alweer onze laatste vakantiedag, we willen proberen om nog wat te wandelen, misschien gaan we nog een keer naar Chester Lake als het zonnig is en anders naar?? We zien wel en jullie ook.
Tot morgen