Huis in de bergen - Reisverslag uit Skei, Noorwegen van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu Huis in de bergen - Reisverslag uit Skei, Noorwegen van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu

Huis in de bergen

Door: Ellien

Blijf op de hoogte en volg Leen en Ellien

08 Juli 2013 | Noorwegen, Skei

Tag,

Pfffff, we zijn er, eindelijk. Bijna 2000 km gereden en de beloning: een mooi huisje met uitzicht op een meer omringd door bergen met wat sneeuw en gletsjer.

Ons Oslo-avontuur is geeindigd met toch nog een redelijke nacht. De ramen houden veel herrie tegen, en als je ze afdekt met kleden, handdoeken, kussens en weet ik wat dan komt er ook minder liicht doorheen.....Wij zijn nl. gewend om in het pikkedonker te slapen. Snel op pad gegaan en de weg werd al snel een 1 baans weg, slinger de slinger. We herkenden hier en daar nog wat dingen van jaren terug en ineens kwamen we bij een waterval waar we dus ook ooit zijn geweest: Rjukandefossen. Je moet er een stukje het bos voor inlopen maar dat was geen probleem. Wel ff de boots aangetrokken, loopt wat makkelijker over de rotsen. Prachtig die dubbele waterval en wat een geraas van al dat toestromende water. Ik heb zelfs een stukje over een hangbrug gelopen wat ik voorheen niet durfde, werd toen soort van uitgelachen door de kinderen, maar het is best gammel hoor en diep! Het bewijs staat hopelijk op de foto!

Verder getuft over een hoogvlakte, waar ik een rendier dacht te zien temidden van schapen, of het was een verkleed schaap, kan ook...

Talloze tunnels bezocht met als resultaat natuurlijk: tunnelvisie, overtocht gemaakt met een veerboot (ook een deja-vu) en eindelijk kwam Skei in zicht. Daar ff wat inkopen voor het avonddiner gedaan en na 7 km aangekomen bij de resepsjion in Ardal. 2 Oude mensen zaten vriendelijk in hun serre naar ons te zwaaien, het ontvangstcommittee. De oude dame reed met haar auto voor ons uit op weg naar het huisje. Midden op een helling liggen 4 chalets en verder niks. Behalve wat koeien en schapen. Lekker rustig dus, wat een genot.

In het huisje werden we uitgebreid wegwijs gemaakt, zeer uitgebreid, we hebben op een gegeven moment echt bedankt voor de uitleg over het koffiezetapparaat. Echt waar, het was een heel lief mensje en ze raakte niet uitgepraat, heb je vaker met oude mensen. Ze vertelde ook nog dat ze elke ochtend hier de helling op wandelt, en er is redelijk wat hoogteverschil. Heel knap dus en ik schat dat ze zeker ouder dan 80 was!!!!! Daar teken ik voor. Bijna iedereen die hier in Ardal woont heeft dezelfde familienaam: Ardal!!! Is niet allemaal familie, maar je weet tenminste waar je woont. Erg verwarrend denk ik.

Huisje is prima, geweldig uitzicht over een meer met bergen en gletsjer. Veel bomen rondom. Hier gaan we ons wel vermaken. De oude dame was erg in haar nopjes dat wij wilden wandelen, schijnt niet zoveel te gebeuren. Begrijp niet waarom je hier dan zou willen zijn in the middle of nowhere.

Inmiddels is het hele huis opnieuw ingericht, kasten verplaatst en voorzien van eigen huisraad. De koffie roept, dus......
Ga straks nog wat foto's toevoegen denk ik, om het op te leuken.

Doei,
Ellien

• 11 Juli 2013 - 17:39

Saskia:

Hoi lieverdjes

Prachtige foto's man!!! wat een verhaal weer ben benieuwd of die vrouw vaker bij je langskomt maar wel fijn dat er een ontvangstcommite voor je klaar stond

Veel plezier
    Dikke kussen van de kooijen uit Krimpen

• 11 Juli 2013 - 22:06

Bianca:

Hey,

Yes aangekomen!!
    Lekker gevoel altijd he?!
    fijn dat de koffie er weer is! Soort thuis gevoel.
    Ben benieuwd naar de verdere avonturen, rust lekker uit vandaag en morgen op hike neem ik aan?!

Xxxx