Canmore on the road - Reisverslag uit Canmore, Canada van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu Canmore on the road - Reisverslag uit Canmore, Canada van Leen en Ellien Kooij - WaarBenJij.nu

Canmore on the road

Door: ellien

Blijf op de hoogte en volg Leen en Ellien

04 Juli 2009 | Canada, Canmore

Canmore 4 juli, on the road

Hallo luitjes
Onze eerste camperdag zit erop. Vanochtend mochten we om 8.00 bellen om een afspraak te maken voor het ophalen van de camper. We mochten meteen komen, terwijl de officiele tijd tussen 13.00-16.00 uur was. ”Gelukkig” waren we al erg vroeg opgestaan, zo rond 6 uur waren we klaarwakker, veel geslapen hebben we niet. Toch waren we niet echt gammel, alleen een beetje appelig.
Om 7 uur gingen we naar het ontbijtbuffet, daarna dus gebeld, snel ingepakt en met een taxi naar Canadream. Onze bagage (4 grote koffers en 2 kleine)was voor de taxichauffeur geen probleem, alles in de achterbak van een gewone auto, klep ging niet dicht, dat werd opgelost met een snelbinder…..ahum. Bij de campermaatschappij waren we al om 8.45, maar we werden al binnen gelaten terwijl ze dus nog niet geopend waren. No problem. Anderhalf uur en ….tig formulieren en 101 knopjes,sleuteltjes,klepjes later stonden we met de sleutels van onze camper in handen. Het duizelde ons een beetje van al die uitleg, maar er werd ons verzekerd dat je binnen een dag echt weet waar alles voor dient en er is ook nog een handboek om teen en tander op te zoeken. Dat nemen we dus maar aan. Daar gingen we dan op pad met een bakbeest van 7,5 meter. Er staat 40.000 km op de teller en hij is uit 2008. We hadden weer een mazzeltje, we kregen er zelfs een waar de kamer naar de zijkant kan uitschuiven, een zgn slide-out, nog 50 cm. meer ruimte. Je mag alleen niet rijden als die is uitgeschoven, is een beetje lastig voor het overige verkeer……flauw hoor.

Eerste stop was een tankstation in Calgary, 110 liter (dat doet pijn, en dat is nog maar een halve tank) daarna naar een megastore voor de hoognodige boodschappen. Het viel niet mee om alles te vinden, het langst zijn we nog op zoek geweest naar een zeer essentieel onderdeel van onze uitrusting: een koffiefilter (niet lachen). Niet gevonden, maar we hebben uiteindelijk een soort trechtertje gekocht en daar lukt het wel mee. Daarna op zoek naar de eerste campground in Canmore, vlakbij het Nationale Park Banff, daar gaan we morgen heen. We weten inmiddels ook wat er allemaal los zit in de camper, het gerammel was niet van de lucht. Alle deurtjes sluiten prima, we hebben zelfs zo’n apothekerskast, maar het rammelende gasfornuis gaan we morgen eerst verbouwen voor we weer op pad gaan. De campground: Spring Creek RV Campground in Canmore is schitterend gelegen met bergen op de achtergrond. De koffers hebben we uitgepakt tijdens een stevige plensbui, alle kastjes, en dat zijn er heel wat, zijn gevuld. Vanavond gaan we proberen te slapen op een soort zoldertje, boven de cabine, heel lang bed, kan Leen helemaal languit. Ben benieuwd of de jetlag al minder is geworden. Na het avondeten hebben we een uurtje gewandeld bij de camping en gezien en gehoord dat we vlakbij een treinspoor staan, die treinen komen elk half uur langs denderen en zijn mega-lang. Khoop maar dat onze nachtrust daardoor niet verstoord gaat worden. Ik brei er weer een eind aan, ben moe. Tot laters.

Foto's op:

Groetjes Ellien

• 08 Juli 2009 - 18:20

Saskia:

Sorry heb toch gelachen om je koffiefilter!
    Wat kan jij goeie reisverslagen schrijven. Het is een genot om te lezen.
    Hebben jullie nog erg last gehad van de jetlag??
    Dikke kus
    De kooijen